= aku dah berpindah =

ssalamualaikum.. hari ini pada 1 Februari 2008, aku telah ponteng skolah berjaya memindahkan blog aku ke domain malakat92.com . semua ini tejadi gara2 mie (owner malakat92.com) membenarkan kitorg untuk amik beberapa sikit space utk wat blog sendiri. x lame, sat je, aku dh berjaya memindahkan semua database2 dr wordpress ke malakat92. beliau x bg embed vidz coz akan makan bandwidth yang byk. mp3 xper…

ni blog aku yg terbaru KETIK SINI … kepada visitors skelian, sila update blogroll anda .. http://gilagila.malakat92.com

thx again to our dearest owner… for all 92’s, pls register urself here
adioz~

Leave a comment »

= kepontengan kemelandaan =

Salam~ Ari ni aku ponteng skola lagi. bgun2 tdi, perut aku ni memulas gak… sbb kalut aku trus mandi n pakai baju nk ke skola… tapi, bile dh selesai bersiap, dh x tahan dh perut aku ni… mak aku kate, ari ni xyah gi skola dh la.. mkn ubat n rehat je dh r… bagus3… aku pown x taw jadual utk ari ni sbnarnye. lagipun, aku pown dh nk blah dh dr skola tuh.. so ari ni duk rumah wat add math n surfing je r…

masa ym tadi, aku ingat aku sorg je ponteng, qubezo ngan hafiz pown ade… ini sudah bagus deyh… tadi, hafiz tanyer aku. bile nk wat medikal check up? aku pown xtaw lagi.. mayb bulan depan kot. brape ari je tuh.. aku nk wat kat xavier, dia nk wat kat KK.. aku saje wat kat xavier, walaupun kene bayar lebih skit… cepat siap dia wat…

okeyh, berjumpa lagi dlm kesempatan yg lain.. BB…

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh…

Comments (1) »

= panaz3! =

korunk nk tgk gambar2 socialite an ju ( anak pontianak) tgk la aktiviti2 kehidupan dia dn pk2 kan la sendiri… korunk rase yg gambar tempoh hari tuh soheh ke x???

anak-haram-pontianak.jpg

nk tgk, download cni… http://www.mediafire.com/?0mgdz031zih

Comments (4) »

= SBP dh kuar =

Assalamualaikum sumer…. result SBP dh kuar… n aku dpt SMS Tuanku Syed Putra… nk gi ke x? nk gi ke x??

Adioz~

(sory simple je… xtaw wat pe…)

Leave a comment »

= Kesempatan ini =

Assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh~~

Aduh… ari ni lega akhirnya terlepas dr tanggungjawab ketua tingkatan. Jawatan tu skang ni diisi oleh Richard n Manop(penolong)… aku pon mlaz dh nk pk pasal kelas, buku pemantauan, jumpa cikgu dan sbgnya… Ari ni juga ada perjumpaan rumah sukan. Rumah bintang taun ni ditukar kepada nama Hang Tuah… ok ler tuh… xde r trok sgt. tapi ramai x suke prubahan ni. adekah manusia ini slamanya x mau berubah??? aku sbnarnya x kisah, janji nama bai2k2, dan mudah diingati… n dlm perjumpaan ini juge aku dilantik menjadi AJK rumah. ntah pe keje tah. bkn nyer wat per pon…

Hmm, esok ade jugak gotong royong. Nk pergi ke x? nk pergi ke x???  pergi je la.. aku kene r gak berbakti kat sekolah. harap2 aku leyh bertugas bab2 berkebun ni… itu je la yg aku suka ponk… Petangnyer lak ade majlis graduasi Parlimen Tasek Gelugor kat Dewan Sg Dua… mtk2 la dapat duit byk… pilihanraye kan… ari tu masa UPSR kasi beskal, PMR ni nk bg pe lak tah??? Masa balik ade lak perjumpaan YE. walaupun aku x register ari tuh, tapi aku pi gak. Aku habaq kat tcher Shamsiah nk masok. Dia kate, aku mesti pindah gi memane kan.. Aku kate x per r, buat back up dulu… dia kate xpe, u masuk second batch…

N then, balik naik bas penat gila seyh. Sampai pon dkt2 kol 1 dah. x gune nyer pemandu bas, dh ler berenti jauh dr tempat yg sepatut nye, kan x pasal2 aku kena jalan jauh. xpe2, aku ingat hang~~  pastuh trus bersiap2 gi semaye… pastu tlg kak aku photostat sat die nyer passport… aku terlambat sket ari ni pegi masjid. pastuh, dh abes semayang, mak aku lak xde. dia kuar gi pejabat pos. kak2 aku gi renew passport… pastuh kene le tunggu sampai dia blk. selepas puas main dgn anak kucing, dlam 15 menit camtuh r… baru le nampak kelibat keta merah mak aku… lega… lepas 2 masuk rumah tu, trus cari nasik. Lapar deyh~~ Sesungguhnye ari ni memang memenatkan fizikal dan minda ini ~~

Sekian dulu sampai di sini~~ Wassalamualaikum ~~

Leave a comment »

= Streamed??? =

hari isnin; ari yg malaz skali nk ke skola blk. Astaghfirullahalazim~ nk x nk kene gak la bangkit, mandi, solat dan gi skola.

Cam biase, aku gi skola ngan kak aku. dia antar aku sampai skola n trus ke SMK guar perahu. jarak nyer dr skolah aku agak jauh la berbanding kalau melalui k.batas… Sampai skola dlm kol 6.45 camgituh la. Awal lagik, ramai org blum dtg lagik… pegi tang hotspot, xder sesape, basah sikit pasal hujan. aku duk kat tmpat yg kering… N then, org makin lame makin ramai… Pstuh, ade perhimpunan, masih lagik duk dlm kelas taun lepas. boringnya~~ cam biasak, nyanyi lagu Negaraku, Negeri Kita(kot?) , Ilmu Pancaran Hidup (lagu skola da…) and last skali Hearts and Minds ( lagu smart school). pastuh ade ucapan guru bertugas, pengumuman dr cikgu Mardzirah psl KoQ. kitorg dikehendaki mendaftar unit koq dlm masa 3 ari ni. Ari ni start ngan unit uniform, Cam biase, silat…

N then, kitorg dikehndaki ke DM asrama utk sesi pembahgian kelas. Pergi sana, amik tempat masing2 dulu. Mula2, dak kelas sains dulu yg diumumkan. ade 4 kelas BIO; Gamma,Zeta, Sigma, Lambda. Aku akhirnye dialirkan ke kelas 4 Lambda. LK ngan ICT satu kelas. Akaun ada 2 kelas. Kelas aku bilangan muslim ngan non-muslim lebeyh kurang je..

n, then spatutnya kelas pertama kitorg sivik, tapi cikgu tu xder coz pegi Haji… dok bersembang ja la kami dlm kelas td. Laki melayu ada la dlm 5 org… Aku, Zamir, Aiman, Ridzwan, n Nur Arif. boring siut. merayau dulu ahh….

n then, kol 9 35, saat yg agak x besh koz period Sejarah!!! Cikgu Salmah yg ngajar… huhuhu, takot!! tapi kelas tadi berjalan lancar, cume pada mula2nya saja kureng interaktif. blaja psl zaman prehistoric dan makna n difinisi tamadun… sempat lagik bagi latihan… Lantak hangpa lah nak tiru ka apa ka, janji kerja hangpa hantaq~~

n then, rehat~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pastuh, ade bio. x sempat blaja lagik dh kene kuar gi daftar koQ. padan la, masuk kelas pon lmbt…  n then, tlg cikgu kasi sijil kat org2 rimup taun lepas. pastu blaja Add Math. Hmm~~ Cikgu Fauziah Pandak ajaq… hmmm, baru mudah ilmu masok~~

n then, kelas BM lak. cam biasa, ari ni sembang je la…. Cikgu Sofiah gak ajaq… lalalala~~

keluar awal pon x guna ari ni coz bas kola dtg lambat lagik… hmmm~ bile la die nk berubah???

ok la, smpai di sini saja~~

Assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh~

Leave a comment »

= after 2 boring school days =

Assalamualaikum~~ akhirnye cuti balik selepas 2 ari bersekolah. Kali ni ramai mtk pakej A @ kelas BIOLOGI, LK ade gak la ramai, akaun pun ada gak, cume IT je cam xder sambutan… tapi kan rasanya ramai org akan keluar nanti, skola sains ke, MRSM ke… aku pun rasanya akan kuar gak nanti….

hmmm, ari ni sabtu, ape kah aktiviti hari ni??? i think i will just end up in my house onli… just like other past days…

Leave a comment »